La Nostra Gastronomia

Albalat compartix gastronomia amb altres municipis de la zona de la Ribera i l’Albufera, són típics els arrossos (paella d’hivern amb faves i carxofa, d’estiu, amb bajoqueta, pimentó i bajocons, l’arròs al forn…), les anguiles, les ensalades i la verdura. També són un menjar tradicional a Albalat les rates de marjal, que es consumien habitualment en períodes d’estada a les casetes del terme, activitat que es coneix a la comarca com a anar de càbila.

 

En festes es preparen coques escudellades i de sagí, rotllets d’anís i corones, dolç típic del poble, mones de carabassa; per Nadal, panet de torró i altres dolços.

A – Aiguallimó, ametló, anguila, arnadí, arròs al forn, arròs amb crosta, arròs amb pilotes dolces, arròs amb bleda…

B– Bunyols…

C– Cacau torrat, carabassa torrada, caragols, carrancs, casca, casquinyols, coca de sagí, coca escudellada, codonyat, coquetes de cacau, coquets, corona…

E– Espardenyà…

F– Faves…

G– Gambeta, gaspatxos…

L– llet preparada, lletiuetes i llicsons, llises…

M– Minxets, mona, mona de carabassa, mona de Pasqua…

O– Ous en salseta…

P– Paella de ceba i abadejo, paella d’estiu, paella d’hivern, paella de fetge i pilota, pastissets d’ametló, pastissets de brossa, pastissets de moniato, pastissets de tomaca, pimentons farcits d’arròs, pilota dolça, plegat de llet de pot, plegat de moniato, putxero…

R– Rates, rosegons, rotllets d’anís, rotllets de cassalla, rotllos de sant Blai, rotllos de taronja

S– Salmorra, sang amb ceba, sardina de bota, sopa d’all, sopes…

T– Torró de panet…

Albalat a les xarxes socials