Nuestra Gastronomía
Albalat comparte gastronomía con otros municipios de la zona de la Ribera y la Albufera, son típicos los arroces (paella de invierno con habas y alcachofa, de verano, con bajoqueta, pimiento y bajocons, el arroz al horno…), las anguilas, las ensaladas y la verdura. También son una comida tradicional a Albalat las ratas de marjal, que se consumían habitualmente en periodos de estancia a las casetas del término, actividad que se conoce en la comarca como ir de ‘càbila‘.
En fiestas se preparan cocas escudellades y de manteca, rollitos de anís y coronas, dulce típico del pueblo, monas de calabaza; en Navidad, panecillo de turrón y otros dulces.
A – Aiguallimó, ametló, anguila, arnadí, arròs al forn, arròs amb crosta, arròs amb pilotes dolces, arròs amb bleda…
B– Bunyols…
C– Cacau torrat, carabassa torrada, caragols, carrancs, casca, casquinyols, coca de sagí, coca escudellada, codonyat, coquetes de cacau, coquets, corona…
E– Espardenyà…
F– Faves…
G– Gambeta, gaspatxos…
L– llet preparada, lletiuetes i llicsons, llises…
M– Minxets, mona, mona de carabassa, mona de Pasqua…
O– Ous en salseta…
P– Paella de ceba i abadejo, paella d’estiu, paella d’hivern, paella de fetge i pilota, pastissets d’ametló, pastissets de brossa, pastissets de moniato, pastissets de tomaca, pimentons farcits d’arròs, pilota dolça, plegat de llet de pot, plegat de moniato, putxero…
R– Rates, rosegons, rotllets d’anís, rotllets de cassalla, rotllos de sant Blai, rotllos de taronja
S– Salmorra, sang amb ceba, sardina de bota, sopa d’all, sopes…
T– Torró de panet…
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